English (United Kingdom)Svenska (Sverige)
HomeThe CarsGreen Ignition feed-image

This article is only available in swedish!

GreenIgnition.eng.760x324

Klicka på "läs mer" för att läsa hela specifikationen!

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply impossible.

Read more: Green Ignition | 0 Comments

   

Saknade kolvringar, chassidelar och växellåda

Written by Beppo December 05 2004 at 19:38.

This article is only available in swedish!

Digicam_082Digicam_090Digicam_091Digicam_093Digicam_098Digicam_099Digicam_100Digicam_102Digicam_137zinkat_001zinkat_002

Det var så länge sedan jag uppdaterade att jag inte ens minns vad jag skrev sist, så jag fick helt enkelt gå in och läsa om hela mitt projekt. Efter att ha gjort det så undrar man ju hur fan man mår egentligen.?! Skit i det. Läget nu är enligt följande:

Motorn är fortfarande inte klar. Blocket är klart, kolvarna finns, stakarna finns och veven finns. Lager finns, ny olje- och vattenpump samt packningar och bultar finns. Det finns däremot inte 15 kolvringar utan bara 14. Det saknas en oljeskrapring men snart skiter vi i det och monterar ihop skiten ändå. Det går ju alltid smälla i den sista kolven när ringen kommer, eftersom motorn troligen inte kommer monteras än på något år eller så.

Fjäderbenen har kommit tillbaka från Tyskland och ligger nu och blänker i en hylla. Jag tänkte att när jag ändå har börjat pilla på bakvagnen, så är det lika bra att måla lite grejer där bak också, så jag plockade ner allt som finns under bilen fram till växellådan. Nu kom jag på en än mer lysande ide så klart, så jag pressade isär alla delar och spindlar och slog ur alla bussningar som satt fast överallt. Sedan blästrades allt och skickades för elförzinkning! =) Dom grejerna var och hämtades i veckan och ligger nu i en källare och glänser lite fint. Rätt så onödigt egentligen men väldans, väldans fint blir det nog när det är klart.

Det känns inte som det har hänt så mycket och då har det ändå gått ett helt år. Nu är det ju så att min plånbok har blivit helsikes mycket lättare, så något måste jag ju ha gjort iaf. Bussningar till länkarmar och bakaxelklump t ex. kostade väll några slantar, men sedan är det väl en massa jag har glömt. Så nu får det vara nog för denna gången.

Jo just det. Jag har köpt en RS2-låda också och bakaxeln ligger hos ACE för genomgång, lagerbyte och byte av packboxar, samt så skall den schimsas tight.

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply impossible.

Permalink | Print | E-mail | 0 Comments

   

Nytt block, hjulupphängningar, bromsar och RS2-delar

Written by Beppo November 04 2003 at 18:53.

This article is only available in swedish!

hjulhus_tomt_ho_framgaragetfjaderben_isarBromsar_p2bromsar_p1nya_lampornaRS2_backspeglar2RS2_backspeglar1ok_adaptrarok_adapter1UrS4_bromsar_bak

Blocket var inget bra upptäcktes och ett nytt har nu inhandlats för att kunna gå vidare med motorn. Tid saknas men jag får väl ta och rensa detta inom kort så det kommer iväg till Borås. Vidare så har jag rivt ner allt vad hjulupphängning heter för att måla och göra fint samt montera ett coilover-kit från H&R tillsammans med polybussningar. Jag har även köpt en hel drös med nya skruvar och andra småprylar från VAG för att allt skall vara nytt och fräscht.

Ventilerade bromsar från UrS4 är inpassade och klara för montering bak när grejerna väl är på plats. Detta var ingen större maöver men blev lite omständigt pga. felmätningar och annat strul.

Bromsarna fram är även dom inpassade och klara med nytillverkade finfina adaptrar och allt =)

Jag har även köpt på mig två uppsättningar RS2 speglar och en RS2 bakre kofångare. En uppsättning speglar och kofångaren såldes eftersom jag inte har användning för grejerna och behövde pengar. Jag kom mig även för att köpa ett par nyare strålkastare eftersom dom nu finns på marknaden till ett vettigt pris.

Vidare så har garaget fått sig en uppfräschning genom en städning och uppsättning av verkty osv.

Det är nog allt just nu om jag inte minns fel.

MEN, det kommer mera kan jag lova...

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply unbelievable.

Permalink | Print | E-mail | 0 Comments

   

Motorjobb + inredning

Written by Beppo March 28 2003 at 16:35.

This article is only available in swedish!

Toppen ligger portad och klar med kammarna monterade färdigt att sättas på plats. Andreas på Momek har gjort ett bra jobb enligt mig och han är mycket kunnig och bra på att förklara vad han gör. En annan källa som kollat på toppen kunde konstatera att det kommer finnas utrymme för en Ver. 2.0 av min motor om jag vill ha mer efter ett tag eftersom det tydligen fanns mer att ta av i toppen.

Blocket ligger hos Micke i Borås. Det är nu borrat och toppdeckat klart att bestyckas med de större kolvarna som hör till detta stroke-kit. Micke var här och mätte lite på toppen för att bestämma hur kolvarna skulle bearbetas eftersom detta inte var gjort. Nu är dom svarvade till rätt höjd för lämplig kompression och kolvtopparna är bearbetade.

Jag har köpt en extra inredning som skall skickas till en skräddare som skall sy upp en ny skinnklädsel så jag kan sitta mysigt också.

Skall åka ner till Borås någon dag framöver med svänhjul, svängningsdämpare och vevstakar så grejerna kan skickas på balansering tillsammans med den nya tryckplattan som jag ännu inte beställt och inte betalt med som är hemtagen till mig ????? Sedan skall en lagersats och en packningssats samt en ny oljepump införskaffas och bottendelen sättas ihop. (Vidare kommer jag behöva en penningtransport som går mot Borås för att kunna betala men det är ju en annan historia)

All kringutrustning på motorn som insug och gren med turbo osv. står fortfarande öppet så vi får väll se vad det kan bli.

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply impossible.

Permalink | Print | E-mail | 0 Comments

   

Motorplaner, topp och bromsar

Written by Beppo December 13 2002 at 16:30.

This article is only available in swedish!

ventilerutbls_nrbildinsug_nrbildtopp_utblstopp_insugkammar_monteradeventilkpa_blstradbromsar_ok_sidabromsar_ok_ovanbromsskiva_utifrnbromsskiva_inifrn

Läget nu: Planerna på motorn gick inte att bromsa. Någon skum kille från Borås tryckte fullgas och vips så hade jag köpt ett stroke-kit. Blocket är nu på borrning, toppdeckning och tillslipning i Borås. Toppen hämtade jag i veckan och det ser ut att vara himla käckt. Nu skall volymen i förbränningsrummena mätas för att kolvtopparna skall kunna bearbetas för rätt kompression osv.

Bromsarna ligger fortfarande i garderoben och väntar och det kommer dom förmodligen få göra ett bra tag till. Inredningen ligger på is eftersom jag inte kan hitta någon skabbig extrainredning att sy om. Kan jag bara lösa detta så skall inredningen i bilen bli av egen design.

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply unlikely.

Permalink | Print | E-mail | 0 Comments

   

Motorn isärplockad, bromsar inhandlade

Written by Beppo September 30 2002 at 16:06.

This article is only available in swedish!

versiktlkyltryck_testtoppen_ovanifranrra_i_garagetordning_o_redamotor_hls_frontlock_o_hattarkass_kamremkapadkamdrevkamaxlarkabelstam_motorblock_kolvar

På något underligt vis var jag sjukskriven från jobbet en dag och när jag ändå var krasslig så kunde jag ju lika gärna riva isär min nya fina motor. sagt och gjort. Jag åkte ut till garaget och skulle riva loss toppen. Problemet var bara det att motorn gick inte dra runt för att kamremmen hade kilat sig fast på något besynnerligt vis mellan nedre remhjulet och blocket så den satt bomfast. så jag fick helt sonika ta fram en sax och klippa av denna. efter det så var det inga större svårigheter att lossa toppen förutom det faktum att bultarna sitter rätt så hårt.

Jag tänkte att jag sparar kolvar och stakar och så till senare så jag plockade isär toppen i dess beståndsdelar med lyckat resultat även om biltemas verktyg är lite keff ibland. Allt lades upp i ordning i fack med riklig information på märkningarna. sedan kördes toppen iväg tillsammans med ventilerna till Momek i Munkedal och Andreas. Där kommer den nu att bli portad och fräst på alla möjliga håll och kanter. Även nya styrningar mm kommer att monteras.

Toppen ligger fortfarande idag på Momek efter diverse föseningar, semestrar och sjukskrivningar + att jag är lite seg med att förse Andreas med delar. Men jag har ju ingen brådska eftersom jag har hur mycket som helst att göra och inte riktigt pengar till att fortsätta men toppen kan nog bli klar denna vecka (v.40) om allt vill sig väl.

Vidare så har jag sålt en AC-kompressor till Bengt-Åke Linder som han monterade med fullgott resultat och jag fick en kamera i byte. ( Tack Bengan ) tyvär så blev ju Bengan påkörd av ett rattfyllo och bilen är inte riktigt vad den har varit men bengan och hans passagerare undkom med blotta förskräckelsen.

Även turbon som satt på motorn såldes till Kaj ( Racefan ) nu i Lördags ( 020928 ) då vi träffades på Båberg. Kaj provade sin bil lite väl tufft och vann en trasig koppling tyvär. För pengarna sponsrade jag harry-haffa med ca 45 vetekransar till fikakassan. ( 65 på 50 väg, fyyyy )

Även blocket har monterats isär och allt såg bra ut. Dock så får det nog ligga på is ett tag. Efter att ha pratat med Borås-Micke så är jag lite sugen på att "stroka" skiten för bästa bränsleförbrukning =).

Bromsar har också inhandlat. ( Det är detta inköp som har hejdat motorns framskridning ) Dom sitter egentligen på Porsche GT3 och skivorna mäter 330*33mm. Så efter montering kommer jag inte att kunna åka på annat än 18" eller större, men vad spelar det för roll. Allt som är mindre än det är ju vinterhjul och jag skall bara köra på sommaren. Skivorna är en historia för sig ombyggda med en adapter framtagen av Micke för att fö Porsche skivorna att passa på S2 navet. Micke ägde dessa bromsar innan mig men sålde dom till mig för en kasse pengar och en fläskfilé (?). Tack Micke.

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply incredible.

Permalink | Print | E-mail | 0 Comments

   

Rensning av nya motorn

Written by Beppo May 27 2002 at 15:41.

This article is only available in swedish!

Tog en sväng till Biltema och handlade upp en massa bra-och-ha grejjer till motorrenovering. Hem och montera ihop prylarna och började montera isär kringutrustningen på den lösa motorn. Det är mer jox än man tror att rensa en motor (särskilt om den inte är tömt på alla oljor=( ) och dessutom var denna gravt oljig och skitig. Siktar på att få upp den i motorstativet innan helgen v.22.

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply unbelievable.

Permalink | Print | E-mail | 0 Comments

   

Ny motor!

Written by Beppo May 24 2002 at 15:40.

This article is only available in swedish!

nymotornymotor_uncnymotor_unc2nymotor_unc3

JIPPI! Många och långa telefonsamtal resulterade i att jag hittade en 3B från en smälld 200TQ -90 som jag genast åkte och hämtade på Granths Bildemontering i Jönköping. Vissa delar passar, andra inte, men grunden är rätt samt LMM och insug. Tror även att turbo och gren skall funka + fördelaren.

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply incredible.

Permalink | Print | E-mail | 0 Comments

   

Mer generatormek

Written by Beppo May 07 2002 at 15:36.

This article is only available in swedish!

remskivadelad_gen

Nu har jag blivit klar med generatorn. Den avdragna skruven fick jag ut och med lite 5-56 och våld fick jag ur tre av fyra av de skruvar som håller samman generatorn, den fjärde drog jag sönder. Dock finns det inte tillstymmelse till glapp i axeln så jag skippar isärtagningen. Den är nu ordentligt rengjord, även innuti har jag suttit med pincett. Statorn var lite snedsliten så den har jag slipat rätt med lite smärgeldug och snurra på axeln menuellt. (Illa tråkigt) Så nu skall jag bara skruva dit den nya regulatorn så får generatorn vara klar. Den blev tillräckligt fin med stålborste och Autosol.

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply unlikely.

Permalink | Print | E-mail | 0 Comments

   

Generatormek

Written by Beppo May 04 2002 at 15:32.

This article is only available in swedish!

Jag har nu försökt, obs FÖRSÖKT skruva isär min generator. Den har knirrat misstänkt den sissta tiden och så är den nerkletad med motorrumsglans så jag beslutade att den skulle få en renovering med nya lager och ny laddninsregulator mm. Det hela började med att den ena skruvskallen till regulatorn gick av så nu sitter det en gängad stång i godset som sitter fast allan. Resterande skruvar som håller ihop själva generatorn sitter som gjutna så jag får väl se hur det blir.

order levitra and not worry that it will condemn society buy levitra online and find out that it was you would be simply unbelievable.

Permalink | Print | E-mail | 0 Comments

   

Page 1 of 2 | « first < 1 2 > last »

valid xhtmlvalid css

Copyright © 2009-2010. All rights reserved.